Puunhoitotuotteet ja -öljyt

Tervaöljy ja Tervalasuuri

Värinä vaalea ja tumma. Soveltuu kaikkien maalaamattomien ja lakkaamattomien puupintojen käsittelyyn ja viimeistelyyn ulkona. Imeytyy puuhun suojellen puuta kosteudelta, homeelta, lahoamiselta ja sinistymiseltä. Tervaöljy ei muodosta puupinnalle kalvoa, mutta saa aikaan miellyttävän vettä ja likaa hylkivän pinnan.

Pellavasiemenöljy

Kylmäpuristettu pellavansiemenöljy (neitsytöljy) valmistetaan kylmäpuristusmenetelmällä, jolloin öljyn luonnolliset aineet, kuten entsyymit ja rasvahapot säilyvät. Käyttökohteina mm. puupanelit, huonekalut, yms puukohteet sisätiloissa.

Pineenitärpätti

Valmistetaan männystä ja on puhdas luonnontuote ilman keinotekoisia lisäaineita. Pineenitärpätti hajoaa luonnossa aiheuttamatta luonnolle mitään vahinkoa. Sopii erinomaisesti pellavaöljyjen, puuöljyjen, vahojen, tervan sekä öljyliukoisten maalien ohennukseen. Sopii myös erinomaisesti erilaisten pintojen puhdistukseen, tahranpoistoon sekä desifiointiin.

Pineenitärpätti-Pellavansiemenöljyseos

Hyvin imeytyvä puunsuoja-aine, joka soveltuu uusien sekä vanhojen maalista puhdistettujen pintojen viimeistelyyn. Suojelee puuta kosteudelta, lahoamiselta ja sään vaikutuksilta. Samalla öljy tuo hyvin esille puun luonnollisen kuvioinnin. ei muodosta käsiteltävälle pinnalle kalvoa. Käyttökohteina mm. ovet, ikkunankehykset, puutarha-kalusteet (myös jalopuiset) jne.

Vernissa

Keitetty pellavansiemenöljy. Puun, betonin ja rapattujen pintojen pohjustukseen sisällä ja ulkona. Maalien ja tasoitteiden valmistamiseen ja ohentamiseen. Ei sisällä liuottimia.